© 2018 Vinck Elektrotechnisch Adviesburo

 

Welkom.
Buro.
Diensten.
Klanten.
Projecten.
Vacature.
Contact.
VEA is lid van iKeur

Ontruimingsplattegronden

 

Ontwerp, advisering en inspectie van noodverlichting, brandmeld- en ontruiming-installaties maken deel uit van onze activiteiten.

Hierbij dienen wij altijd rekening te houden met de vluchtrouten in het gebouw, indien zich een calamiteit zou voordoen. Dit betreft het zogenaamde ontruimingsplan van het gebouw of gebouwen.

 

Ontruimingsplattegronden

 

De vluchtrouten dienen weergegeven te worden op ontruimingsplattegronden, wel op zichtbare plaatsen in het gebouw aangebracht zijn. Deze ontruimingsplattegronden worden ook wel vluchtwegplattegrond of evacuatieplattegrond genoemd en dienen in elk type gebouw in Nederland aanwezig te zijn.

 

Deze plattegronden dienen uiteraard actueel en conform de van toepassing zijnde normen en eisen uitgevoerd  te zijn en aangebracht te worden op duidelijk zichtbare plaatsen in het gebouw. Plaatsen waar veel mensen bij elkaar komen of langs lopen lenen zich hier het beste voor. Mogelijke plaatsen zijn bijvoorbeeld trappenhuizen, nabij liften, gangen, ontvangstruimten, etc..

 

Ontruimingsplattegronden moeten voldoen aan de NEN-EN-ISO 7010 en NEN 1414 normen.

 

Wij zijn u graag  van dienst bij het verzorgen van deze plattegronden.

Met behulp van onze CAD systemen  vervaardigen wij deze plattegronden op basis van aangeleverde bouwkundige tekeningen (plattegronden). Indien geen tekeningen beschikbaar zijn kunnen wij bij u op locatie de bouwkundige situatie opnemen en de tekeningen vervaardigen. Op deze plattegronden geven wij middels de vereiste symbolen de vluchtrouten aan.

 

Wij informeren u uiteraard graag over de mogelijkheden.